مصاحبه | شركت شتاب‌كارا تكنولوژی
1399/10/21
نوع: سرمایه گذاران
نویسنده: فریده مسعودی

نام شرکت: شتاب كارا تكنولو‍ژي

نام و سمت مصاحبه کننده: علی كاوسی نژاد – مديرعامل

 

۱- یک معرفی کامل از شرکت‌تان بفرمایید؟

شركت شتاب‌كارا تكنولوژی با برند شتاب تك از زير مجموعه‌های گروه صنعتی ماموت در راستای پيشرو بودن در عرصه صنعت و خدمات شروع به كار کرده است. يكی از رسالت‌های اين شركت در فاز نخست، رفع نيازهای تكنولوژيك و نيز بهبود و توسعه فناوری‌های گروه صنعتی ماموت با استفاده از پتانسيل‌های موجود در نخبگان علمی و دانشگاهی كشور و نيز شبكه‌های دانش در ايران و جهان می‌باشد. همچنين در راستای توسعه محصولات و خدمات صنايع كشور، شركت شتاب تك به‌ دنبال ايده‌های جديد و محصولات نو در همه زمينه‌‌ها به خصوص صنايع خودروسازی بوده و رسالت شناسایی، ‌جذب و سرمايه‌گذاری،‌ آموزش و حمايت از ايده‌های جديد را دارد.

اين مجموعه با در اختيار داشتن نفرات متخصص، ‌دانش برتر و امكانات بسيار كارآمد در زمينه‌های فوق، در پی برداشتن گام‌های بزرگ و موثری در سرمايه‌گذاری تخصصی و گسترش صنعت و اقتصاد كشور می‌باشد.

 

۲- سابقه فعالیت شرکت‌تان در اکوسیستم استارتاپی چند سال است؟

شركت شتاب تك حدود ۱۸ ماه پيش به‌ صورت رسمی وارد اكوسيستم كارآفرينی و استارتاپی كشور شده است. البته نام شركت و ساختار، تغييراتی داشته است اما در طی اين مدت زير ساخت‌های لازم فراهم شده و يك رويداد ريورس‌پيچ برای رفع نيازهای گروه ماموت برگزار شده و در حال حاضر مراحل پيش توليد طرح‌های منتخب و سرمايه‌گذاری‌های مختلف را در دست اجرا دارد.

 

۳- هدف شما از حضور در اکوسیستم استارتاپی چیست؟

اهداف اصلی شركت،‌ رفع نيازهای اساسی صنايع مختلف كشور، ‌بومی‌سازی تكنولوژی‌های برتر و انحصاری جهان در راستای ارتقای صنعت داخلی،‌ جذب و حمايت از ايده‌های ناب جوانان كشور و در كنار آن‌ها مسئوليت اجتماعی گروه ماموت است كه همواره در دستور كار بوده است.

 

۴- حداکثر سقف سرمایه‌گذاری شرکت‌تان چقدر است؟

مجموعه شتاب تك با تكيه بر امكانات و تلاش مديران ارشد، ‌محدوديت خاصی در زمينه‌های مختلف سرمايه‌گذاری در كسب‌و‌كارهای استارتاپی نداشته و بنابر ارزش كسب‌وكار، ‌خدمت يا محصول ارائه شده، امكان سرمايه‌گذاري‌های مختلف وجود دارد.

 

۵- آیا تمرکز شرکت شما برای سرمایه‌گذاری روی حوزه‌های خاصی است؟ اگر بله، چه حوزه‌هایی؟

‌مجموعه شتاب تك در قالب‌های مختلف سرمايه‌گذاری، فعاليت می‌کند. اگر چه طرح‌های منجر به تكنولوژی، ‌تجهيزات يا محصولات صنعتی با توجه به ماهيت شركت جذاب‌تر به نظر می‌رسند اما با ايجاد فضای نوآوری باز و انعطاف خاص اين مجموعه، درب‌های اين شركت به روی همه ايده‌ها باز است تا با حمايت مستقيم يا معرفی به شبكه‌هايی كه وظيفه حمايت از ايده‌های مختلف را دارند به همه كسانی كه دارای طرح و ايده خوبی هستند، كمك کند.

 

۶- از نظر شما به عنوان سرمایه‌گذار، مهم‌ترین جنبه‌هایی که استارتاپ‌ها باید به آن‌ توجه داشته باشند چیست؟

از ديد ما بی‌شك مهم‌ترين عناصری كه بايد به آن‌ها توجه شود عبارتند از:

۱- خود ايده يا طرح، كه قابل اجرا و دارای بازار مناسب و پيش‌بينی شده باشد.

۲- تيم اجرا كه بسيار مهم است و بايد تمام تلاش و پايداری خود را در راستای به انجام رساندن ايده خود به كار بگیرد.

۳- محاسبات مالی درست و تا حد ممكن معقول كه به سرمايه‌گذار كمك می‌کند تا تصميم درستی بگیرد.

 

۷- به نظر شما بزرگ‌ترین مشکلی که در بحث سرمایه‌گذاری خطرپذیر در اکوسیستم استارتاپی ایران داریم چیست؟

شايد بزرگ‌ترين مشكل يا مشكلاتی كه در اين زمينه می‌توان به آن‌ها اشاره کرد: تفاوت نگاه سرمايه‌گذاران و تيم‌هاي نوپا در ارزش‌گذاری استارتاپ‌ها و ميزان سرمايه‌گذاری،‌ عدم درک درست استارتاپ‌ها از ايده‌های كاربردي و اجرايی به‌خصوص در زمينه صنعت و ناپايدار بودن ساختار تيم‌های استارتاپی در برخی مواقع می‌باشند. البته همانطور كه گفته شد اين‌ها فقط مثال‌هايی تجربی هستند و قطعا هر ايده يا استارتاپی، فراز و نشيب‌های متفاوتی دارد كه با همدلی و همكاری سرمايه‌گذاران و ايده‌پردازان می‌توان از آن‌ها عبور نمود و اتفاقات خوبی را در اين اكوسيستم رقم زد. البته ورود سرمايه‌گذارانی كه در اين حيطه دارای تجربه كافی نبوده نيز در برخی موارد باعث ضربه زدن به اكوسيستم استارتاپی شده است.

 

لطفا برای افزودن نظر ورود یا ثبت نام کنید.